Basistraining Deskundige passagiersvaart

De expertise van de deskundige passagiersvaart is essentieel om noodsituaties te beheersen en te voorkomen dat er letsel, milieuschade of verlies van het schip optreedt. De deskundige heeft de meeste kennis van de veiligheidsmiddelen aan boord en ondersteunt de kapitein bij het in stand houden van de staat van onderhoud van deze middelen. 

Aan de Basistraining Deskundige passagiersvaart kunnen zowel bemanningsleden als boordpersoneel deelnemen die door de kapitein worden aangewezen om de veiligheidstaken zoals benoemd in het Reglement Scheepvaartpersoneel (RSP) en de ES-QIN competentie-eisen uit te voeren. 

2 dagen (4 dagdelen) inclusief e-learning module voorafgaand aan on-board training

Golf

Herhalingscursus Deskundige passagiersvaart

De deskundige voor de passagiersvaart moet, voor het einde van de verlooptermijn van het basiscertificaat deskundige passagiersvaart aan een herhalingstraining deelnemen.

Tijdens deze Herhalingscursus Deskundige passagiersvaart wordt vooral gericht getraind op de opgedane kennis van de deelnemer door herhaling van zowel de theoretische kennis als de praktische handelingen door een scenario-based trainingsprogramma.

Nadat de cursist de herhalingsopleiding met een voldoende resultaat afsluit wordt het certificaat verlengd voor de wettelijk vastgestelde termijn.

1 dag (2 dagdelen)